10. november

Hva skjedde 10. november? Vi har oversikt over hele året og hva som skjedde på de forskjellige datoene. Navnedager, historiske hendelser, dødsfall, fødsler.

Ta en titt og se hva som skjedde på denne datoen!

Den 10. november 1951 ble kongeparret til Norge, Kong Haakon VII og Dronning Maud gravlagt i Akershus slottskirke etter deres død. Det var et stort arrangement, og kongelige fra hele verden var til stede for å hedre dem.

Fra moderne historie skjedde det flere ting den 10. november 2014. Det var første gang at republikken Palau innførte en nasjonalt forbud mot all kommersiell fangst av hai. Det var også denne dagen at etterforskningen av saken om MH17 startet, etter Malaysia Airlines-flyet som styrtet øverste Ukraina.

Det er mange navnedager den 10. november. Navn som Martin, Marita og Maud blir markert på denne datoen.

Viktige nyheter:
2019: Den norske regjeringen kunngjorde tillatelse for amerikanske marinefartøy å besøke norske havner, utløsende politisk debatt.

2007: Oslo ble rystet av en kraftig eksplosjon i regjeringskvartalet, som senere ble knyttet til terrorangrepet utført av Anders Behring Breivik.

Historiske hendelser:
1871: Journalisten og forfatteren Henry Morton Stanley møtte misjonæren og oppdageren David Livingstone i Ujiji, ved Tanganyikasjøen i det som nå er Tanzania.

1989: Berlinmuren falt, markerte begynnelsen på oppløsningen av den kalde krigen og gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland.

2001: Kina ble medlem av verdens handelsorganisasjon (WTO).

Dagen i historien:
Dette er den 314. dagen i året.

Det er 51 dager igjen av året.

Navnedag:
Den 10. november har navnedagene Leonora og Nora.
Fødsler:
1483: Martin Luther, den tyske munken og teologen som var en sentral figur i reformasjonen, ble født.

1925: Richard Burton, den walisiske skuespilleren kjent for roller i filmer som «Who’s Afraid of Virginia Woolf?» og «Cleopatra», ble født.

1968: Tracy Morgan, den amerikanske komikeren og skuespilleren kjent for sin rolle i TV-serien «30 Rock», ble født.

Dødsfall:
1770: William Hogarth, den engelske maleren, gravøren, og karikaturtegneren, døde.

1953: Dylan Thomas, den walisiske poeten og forfatteren, døde.

2015: Helge Hundeide, den norske psykologen og forskeren kjent for sitt arbeid innenfor barne- og ungdomspsykologi, døde.